Niek Hermsen
Karate, Rots en Water, Clinics

Geboren op 3 juni 1983 in Nijmegen, woonachtig in Nijmegen.
Na het volgen van het gymnasium op het Dominicus college, heeft Niek de vierjarige opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie gevolgd tot beroepsofficier. In 2006 is hij begonnen als pelotonscommandant in Garderen bij 101 CISBat, en eind 2006 is hij uitgezonden geweest naar Bosnië. Tot de zomer van 2012 heeft hij diverse functies vervuld om als Kapitein de dienst te verlaten en fysio therapie te gaan studeren. In de zomer van 2016 is hij cum laude afgestudeerd. Sinds de zomer van 2016 werkt hij, deeltijd, als fysiotherapeut bij fysiotherapie praktijk Meeuwsen in Elst.

“In 1997 begon ik met het volgen van lessen in Goju-ryu karate bij Mark Bicknell, hier train ik nog steeds. In de zomer van 2014 heb ik mijn 4e dan gehaald onder het toeziend oog van sensei Morio Higaonna. Sinds 2001 ben ik met diverse vechtsporten in aanraking gekomen, soms kort en soms wat langer. Voorbeelden hiervan zijn judo, kickboksen, braziliaans jiu-jitsu, militaire zelfverdediging en Krav Maga. Ik geef nu sinds 2003 karateles. Naar mate ik meer en langer lesgaf, werd mij de sociaal-pedagogische waarde van karate voor kinderen, maar eigenlijk net zo voor volwassenen, duidelijk. De opleiding tot gecertificeerd Rots en Water training heeft mij geholpen om de vertaling vanuit de fysieke oefeningen te maken naar deze sociaal-pedagogische elementen.
In mijn eigen training voel ik me altijd een soort diesel, ik moet even op gang komen, maar daarna is het zo hard mogelijk. Dit levert echter niet altijd het gewenste resultaat op. Immers harder = harder, maar beter = beter. Ik probeer dan ook steeds preciezer en effectiever te trainen en laat dit dan ook regelmatig terugkomen in mijn lessen.
Bij het geven van persoonlijke training of teambuildings combineer ik graag al mijn ervaringen. Oefeningen worden op een militaire rechtdoorzee wijze gepresenteerd, maar hebben altijd een diepere betekenis, die pas duidelijk wordt nadat er geoefend is.”

Kom gerust eens langs om kennis te maken!

Niek geeft karate trainingen op dinsdag en vrijdag, Rots en Water op het Pontem College en verzorgt de teambuildings en workshops.

Joyce Deckers
Rots en Water

Ik ben samen met mijn twee broers opgegroeid in Brunssum. Ik volgde daar het gymnasium en besteedde mijn vrije tijd grotendeels aan zwemmen en tae-kwondo. Thuis werden wij altijd gestimuleerd om onze eigen weg te volgen, te vertrouwen op jezelf en, wanneer het even wat moeilijker was, de uitdaging aan te gaan. In 1995, op mijn 18de, verliet ik het Limburgse land om me te settelen op een studentenkamertje in Nijmegen. Ik heb hier met heel erg veel plezier mijn biologiestudie gevolgd en succesvol afgerond. Al vroeg in mijn opleiding was het duidelijk dat ik ook  graag met mensen wilde werken, dus de lerarenopleiding was in 2000 een logisch vervolg.

Van 2001 t/m 2009 heb ik gewerkt als biologiedocent in het middelbaar onderwijs. Hoewel ik dit soms zwaar vond, heb ik er altijd van genoten om bij te dragen aan de ontwikkeling van mijn leerlingen. Mijn kracht lag echter meer in de persoonlijke begeleiding dan in het klassikaal lesgeven. De geboorte van mijn zoon Daan in 2009 was dan ook het perfecte moment om het roer iets om te gooien. Wat de laatste jaren in mijn hoofd vorm begon te krijgen, heb ik toen in praktijk gebracht: mijn eigen bureau voor bijlessen, huiswerkbegeleiding en faalangstreductietraining.  Het geeft me nog steeds veel voldoening om op deze manier kinderen te helpen met de problemen waar ze tegenaanlopen.

In 2014 kwam ik binnen een week tijd via drie verschillende wegen in contact met Rots en watertraining  en wist meteen: ‘’Dit moet ik doen en doorgeven aan zoveel mogelijk kinderen.’’ In september 2014 heb ik de training gevolgd. Hiernaast beoefen ik zelf wekelijks de principes van Rots en water bij yoga- en qigonglessen.

Nu vanaf 2016 mijn dochter Lynn ook naar school gaat, is het weer tijd om wat dromen in de praktijk te brengen. Ik volg een opleiding kindercoach en ben er klaar voor om Rots en water door te geven en hopelijk heel veel kinderen te helpen hun uitdagingen aan te gaan, hun eigen weg te vinden en deze vol zelfvertrouwen te volgen.

Hopelijk tot ziens op de training op donderdagmiddag.

Joyce

Joyce geeft de Rots en Water training op donderdag.

Lotte Zonderland
Rots en Water

Van kinds af aan ben ik altijd heel beweeglijk geweest. Tijdens mijn middelbare schooltijd speelde ik fanatiek volleybal in een ambitieus team. Ik had affiniteit met alle sporten die we tijdens de gymles deden. Na het vwo, wat ik in Zevenaar op het Liemers College gedaan heb, ben ik een halfjaar naar Noorwegen gegaan om daar op een boerderij te werken. Dit was een pittige tijd: eenzaam, donker en hard werken. Waarschijnlijk daarom toch een verrijkende ervaring. Eenmaal terug ben ik begonnen met een baantje als postbode: een combinatie van bewegen en buitenzijn wat ideaal voor mij was. Ik ben dit werk naast studies en andere baantjes altijd blijven doen. Ik startte met Muziekwetenschap in Utrecht, haalde cum laude mijn propedeuse maar door rusteloosheid en onzekerheid heb ik de studie niet afgemaakt. Na wat omzwervingen ben ik in 2004 begonnen met de kunstakademie in Den Bosch waar ik in 2008 afstudeerde.

In 2009 ontdekte ik Ki Aikido: een moderne Japanse krijgskunst waar veel principes van Rots en Water vandaan komen. Ki Aikido is mijn grootste passie geworden. Ik ben nu aan het trainen voor Shodan (1e graad zwarte band).  Ondertussen vond ik het lastig om mijn roeping te vinden wat betreft werk. Dankzij mijn ouders heb ik de deeltijd Pabo in Nijmegen kunnen doen. Als vrije minor heb ik gekozen voor de cursus tot Rots en Water trainer, want hierin vond ik precies wat ik met kinderen zou willen doen in het onderwijs. Het is zo’n prachtige combinatie van mijn grootste passie Ki Aikido en het zinvol werken met kinderen.  Ik ben in februari 2017 afgestudeerd en kreeg meteen werk als leerkracht in een schakelklas. Hierin heb ik ook weer mogen ontdekken hoe waardevol mijn achtergrond als kunstenaar is, via een workshop “Zinvol tekenen met kinderen”- waarin hetzelfde principe terugkomt: dat van centreren en rust creëren door middel van ritme en beweging.

Ik volg in september en oktober 2017 twee verdiepende trainingen van het Rots en Water-instituut: Basisschool Breed en Werken met psychosociaal trauma.

Lotte geeft de Rots en Water trainingen op maandag.

Kennismaken?

Wil je meer over ons weten of ben je benieuwd hoe wij tegen jouw behoefte aankijken? Neem dan gerust contact op. Mails worden altijd beantwoord. Bellen of even samen een kop koffie drinken kan natuurlijk ook!

NEEM CONTACT OP