Rots en water

Rots en Water is een psychofysieke weerbaarheidstraining voor jongens en meisjes in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Er wordt gestart vanuit fysieke oefeningen, van waaruit er gewerkt wordt aan sociale en communicatieve vaardigheden.

Rots en Water is geschikt voor alle kinderen, doordat de kinderen tijdens de oefeningen en kringgesprekken over zichzelf leren. Kinderen die gepest worden of juist pesten leren hiermee om te kunnen gaan en tegelijkertijd om zich in de ander te verplaatsen. Rots en Water leert timide kinderen sterker naar buiten te treden en leert energieke kinderen de rust bij zichzelf te vinden.

Rots en Water bij Trainingscentrum Michi

Rots en Water wordt in een kleine groepen wekelijks aangeboden. Een Rots en Water les duurt zo’n 45 minuten met een kleine uitloop mogelijkheid. Sportkleding en blote voeten zijn voldoende om mee te kunnen doen.

Indien gewenst wordt Rots en Water ook in cursusvorm of als clinic aangeboden. Dit kan individueel zijn of in kleine groepen. Zie ook clinics.

De methode

In de Rots en Water methode worden fysieke oefeningen, spelletjes en zelfverdedigingstechnieken gebruikt om te werken aan zelfbeheersing, zelfvertrouwen en zelfreflectie. 80% van de tijd is de leerling fysiek bezig, 20% van de tijd wordt gebruikt voor reflectie en kringgesprekken.

MEER INFORMATIE

 Lestijden Rots en Water Staddijk

DagWoensdagVrijdag
TrainerLotte ZonderlandTineke Klaassen
6 t/m 9 jaar16.00 - 17.00-
10 t/m 12 jaar-17.00 - 18.00

 Locatie Rots en Water

De Rots en Water trainingen op dinsdag en donderdag worden gegeven in:

Voorzieningenhart de Ster
Queenstraat 37b
6663 HA Lent

De Rots en Water training op woensdag wordt gegeven in:

Trainingscentrum Michi
Staddijk 41
6537TW Nijmegen

 Lestijden Rots en Water Lent

DagDinsdagDonderdag
TrainerJoyce DeckersJoyce Deckers
7 t/m 11 jaar-16.00 - 17.00
11 t/m 15 jaar19.00 - 20.00-

De Rots en Water lessen in Lent worden in samenwerking met Droom Kindercoaching aangeboden.

Contributie Rots en Water

1 x per week € 27,50

Contributiebedrag is per maand en wordt automatische incasso geïncasseerd.

Nieuwe leden betalen geen inschrijfgeld. Opzegging kan maandelijks, na de eerste twee maanden.

Docenten Rots en Water

De Rots en Water trainingen worden door meerdere trainers gegeven.

LEES VERDER

Kennismaken?

Vaak is er een specifieke reden om een kind deel te laten nemen aan het Rots en Water programma, hoewel wij vinden dat dit programma ieder kind iets positiefs brengt. Het is altijd mogelijk en goed om de reden voor deelname vooraf te bespreken. Er wordt gewerkt met een maandelijkse instroom, zodat er genoeg rust in de groepen is, om in een veilige omgeving te werken. Neem gerust contact op om eens te bespreken wat Rots en Water voor uw kind kan betekenen!

NEEM CONTACT OP