Yoga

Van oorsprong is yoga is een van de zes orthodoxe of astike filosofische scholen van het hindoeïsme. Het woord yoga betekent zoiets als ‘verbinden’. Yoga leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen, om daarmee de vereniging met God te bereiken. In een meer alledaags, westers concept wordt met yoga vaak hatha yoga bedoeld: een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen.
Bij Trainingscentrum Michi wordt er hatha yoga en yin yoga gegeven.

Hatha yoga

Hatha yoga is een vrij dynamische vorm van yoga waarbij intensiteit en ontspanning samen gaan. Enerzijds wordt er kracht opgebouwd, zowel fysiek als mentaal. Anderszijds wordt er aan de flexibiliteit gewerkt. Hatha yoga is geschikt voor iedereen en u kunt op elk moment inhaken. Iedereen doet mee op zijn niveau. Dit maakt het, ondanks de uitdagingen, toch heel toegankelijk. Alle aspecten van het lichaam komen aan bod en we ontdekken wat het lichaam is en kan en hoe we hier op de mat, maar ook in het dagelijks leven, het beste mee om kunnen gaan.

NEEM CONTACT OP

Yin yoga

Yin yoga is een rustige vorm van yoga waarbij voornamelijk zittende en liggende houdingen worden gedaan en deze worden langer aangehouden. Dit werkt op het bindweefsel, het deel van het lichaam wat vaak heel stug is en waar moeilijk beweging in te krijgen is. Door een houding langer aan te houden kunt u bij de diepere weefsels komen en dit creërt meer beweeglijkheid op deze plekken van het lichaam, wat ook weer doorwerkt op het mentale stuk. Iedereen werkt binnen de grenzen van het eigen kunnen.

NEEM CONTACT OP

Lestijden Yoga

 Groep Maandag Woensdag
Hatha yoga 19.00 – 20.15u 09.00 – 10.15u
Yin yoga 20.30 – 21.45u 10.30 – 11.45u

 Locatie Yoga

Alle yoga lessen worden gegeven op Staddijk 41.Contributie Yoga

1 x per week volwassenen € 30,-
2 x per week volwassenen € 50,-
Contributiebedrag is per maand en wordt automatische incasso geïncasseerd.

Nieuwe leden betalen geen inschrijfgeld. Opzeggen kan maandelijks.

Kennismaken?

U kunt ons bellen of mailen, maar natuurlijk kun u ook voor een training even binnenlopen.
Een proefles is altijd mogelijk, sportkleding met blote voeten is hiervoor voldoende.

NEEM CONTACT OP