Bi+ gespreksgroep

info • apr. 18, 2024
Eline Medemens Speltherapie

Eline

Bi+ gespreksgroep

Sinds afgelopen februari organiseer ik vanuit praktijk Medemens, gevestigd bij Trainingscentrum Michi, iedere eerste donderdag van de maand de bi+ gespreksgroep. Bi+ is een overkoepelende term voor iedereen die op meer dan één gender valt. Sommige mensen noemen zichzelf biseksueel, anderen panseksueel, weer anderen fluïde en ook queer is een veel gebruikte term. Maar de meeste mensen die op meer dan één gender vallen gebruiken helemaal geen label om hun geaardheid te beschrijven. Al deze mensen kunnen bij de bi+ gespreksgroep terecht om uit te wisselen over hun geaardheid.  

Er zijn nu drie bi+ gespreksavonden geweest die ik als heel warm, kwetsbaar en open heb ervaren. Hoewel ik het heel spannend vond om deze groep op te zetten, ben ik nu al blij met het resultaat. Het is voor mij heel fijn om te merken dat ik niet de enige ben die het spannend vindt om over bi+ gevoelens uit te wisselen. Dat ik niet de enige ben die de dertig is gepasseerd en nog niet helemaal weet hoe ik mijn biseksuele geaardheid nou precies ervaar en vorm kan geven in mijn leven. Dat het oké is om nog te zoeken, dat deze fluïditeit misschien wel juist onderdeel is van wat ik voel, in plaats van een probleem waarover ik in gesprek zou moeten gaan. 
yogales met introducee

Gelukkig was ik niet de enige die positief was over het samenzijn. Ook de deelnemers waren erg enthousiast. De herkenning die we vinden bij elkaar, maakt dat we onszelf serieuzer gaan nemen, ons erkent voelen en we onszelf weer een beetje beter leren kennen. Helaas is dat nog steeds hard nodig. Aangezien in de maatschappij de bi+ geaardheid nog lang niet altijd gezien, laat staan serieus genomen wordt, hebben veel bi+ mensen moeite hun eigen geaardheid te accepteren. Wat resulteert in veel psychische klachten bij mensen die op meer dan één gender vallen.

Juist met die reden is het zo belangrijk dat een gespreksgroep als deze wordt georganiseerd. Ik begeleid als opgeleid ervaringsdeskundige deze groep. Openheid vanuit mij, acceptatie van alle gevoelens en ook de nodige humor zijn de ingrediënten waarmee ik hoop een veilige en fijne plek te creëren om de worstelingen die gepaard kunnen gaan met bi+ gevoelens te bespreken. Daarmee hoop ik uiteindelijk natuurlijk ook ruimte te maken voor het bevrijdende gevoel gewoon helemaal te kunnen zijn wie je bent!


Op 2 mei vindt de volgende bijeenkomst plaats, met het thema twijfels. De bi+ gespreksavond van juni gaat over relatievormen en in juli trappen we de zomer af door te praten over vrijheid. Ben je geïnteresseerd om deel te nemen, heb je vragen? Of ben je benieuwd naar wat ik nog meer doe daar in dat kamertje met al dat speelgoed bij trainingscentrum Michi? Kijk op www.mede-mens.com voor meer informatie, mail naar medemenseline@gmail.com of bel/app me op 0620469945.

MedeMens
Thee drinken na yogales Nijmegen
door info 11 apr., 2024
Na de lessen yoga in Nijmegen drinken we samen thee. Dat is niet zomaar, daar zit een heel idee achter.
Een blik achter de schermen, deel 2
door info 04 apr., 2024
Ik neem je even mee in een kijkje achter de schermen. Op dit moment houden we ons op de achtergrond nog maar met één belangrijk ding bezig...
Rots en Water training Nijmegen
door info 28 mrt., 2024
Gaat je kind de basisschool verlaten en het avontuur van de middelbare school aan? Dan wil je dat het dat hij of zij weerbaar is en niet aan angst en onzekerheid ten onder gaat.
Yoga nijmegen
door info 21 mrt., 2024
De afgelopen tijd zijn er een aantal nieuwe yoga groepen gestart. Nieuwsgierig? Lees hier meer over de nieuwe groepen en hun inhoud.
Vierdaagse slaapplaats 2024
door info 15 mrt., 2024
Ben je op zoek naar de ideale slaapplaats tijdens de Nijmeegse Vierdaagse van 2024? Zoek niet verder! Lees hier wat we je allemaal bieden en hoe gelukkig je daarvan zal worden.
Ruimte huren Nijmegen
door info 28 feb., 2024
Wist je dat onze ruimtes ook te huur zijn voor workshops, trainingen en andere beweegvormen?
Dansen bij Michi
door info 21 feb., 2024
Wist je al dat je ook kunt dansen bij Michi? Twee van onze huurders bieden dans aan en wij geven ze even een podiumpje!
Water element binnen Yin Yoga Nijmegen
door info 14 feb., 2024
Het yoga thema van deze maand is het Water element. We zoomen even in op de yin yoga om dit element verder uit te diepen.
achter de schermen
door info 12 jan., 2024
Wil je weten wat ons zoal bezighoudt bij het runnen van Trainingscentrum Michi? Lees hier over een kleine greep uit alle dingen die we doen.
Samen sporten Trainingscentrum Michi
door info 12 jan., 2024
Het laatste dat wij willen zijn is een anonieme 'sportschool'. De kracht van persoonlijk contact en groepsgevoel bij betekenisvolle bewegingsvormen is waar wij voor staan. Lees hier waarom.
Meer posts
Share by: