Nieuwe yogagroepen

info • mrt. 21, 2024
Suze-Nanne Hermsen Trainingscentrum Michi

Suze-Nanne

Nieuwe yogagroepen

Yoga is en blijft een populaire vorm van beweging, en niet zonder reden. De combinatie tussen inspanning en ontspanning en de connectie tussen lichaam en geest die wordt gelegd spreekt veel mensen aan. Om die reden hebben we de laatste periode drie nieuwe yogagroepen gestart. Het is nog steeds mogelijk om je voor deze of andere groepen aan te melden. 

Yin yoga – Donderdag 09.00 uur
De yin yoga op donderdagochtend wordt gegeven door Marieke en loopt inmiddels al een paar weken. Het is een hele prettige en rustige vorm van yoga waarbij je de houdingen langere tijd aanhoudt. Alle houdingen zijn vanuit zittende of liggende positie op de mat. Doordat de houdingen langer worden aangehouden, krijgt je lichaam de kans om in de houding te ‘zakken’. Het dieper gelegen bindweefsel gaat ontspannen en dat maakt het hele lichaam meer ontspannen en flexibel. De les op donderdagochtend loopt inmiddels al snel vol. Een vroege yin les op de ochtend heeft zo zijn voordelen! De les is van 09.00 – 10.15 uur, met naderhand nog een kop thee voor iedereen. 
yogales met introducee

Hatha yoga – Donderdag 18.30 uur

De hatha yoga groep op donderdagavond wordt gegeven door Jay en is pas kort geleden gestart. Hatha yoga wordt ook wel gezien als de ‘traditionele’ of ‘originele’ of zelfs ‘gewone’ yoga (zoals naturel chips de ‘gewone’ chips is!). Daarmee niks afdoend aan de inhoud en intensiteit van de les. Hatha yoga is een dynamische vorm van yoga. Je lijf blijft in beweging en komt regelmatig in houdingen waarbij een beroep wordt gedaan op je spieren. Het kan daarmee best pittig zijn, maar zoals bij alle vormen van yoga, is het zo pittig als je het jezelf maakt. Er zijn altijd manieren op een oefening in gradaties of niveaus op te bouwen. Zo kan je dus de oefeningen ook doen als je minder spierkracht hebt of juist een tandje bij wil zetten. De les is van 18.30 – 19.45 uur, met naderhand een kop thee voor iedereen.

Stoelyoga – Vrijdag 09.30 uur

De stoelyoga groep op vrijdagochtend wordt gegeven door Marieke en is ook pas kort geleden gestart. De bestaande stoelyoga-groep van 11.00 uur, zat al langere tijd vol met een flinke wachtlijst. Daarom werd het tijd voor een extra groep en die is er nu gekomen. Stoelyoga is gericht op mensen voor wie de reguliere yogagroepen soms wat te zwaar zijn, een blessure hebben, herstellen van een operatie of ziekte, mensen die niet meer eenvoudig op de grond kunnen gaan liggen/opstaan of gewoon door hun leeftijd wat rustiger aan willen doen. Zoals de naam al aangeeft, wordt er een stoel gebruikt tijdens de lessen. Vaak om op te zitten tijdens de houdingen, soms ook als houvast tijdens een staande oefening. De les is van 09.30 – 10.30 uur, met naderhand een kop thee van iedereen. 

Yoga Nijmegen
bi+ gespreksgroep Nijmegen
door info 18 apr., 2024
Eline begeleidt een Bi+ gespreksgroep vanuit Trainingscentrum Michi. Hier lees je haar beweegredenen en wat je kunt verwachten tijdens de bijeenkomsten.
Thee drinken na yogales Nijmegen
door info 11 apr., 2024
Na de lessen yoga in Nijmegen drinken we samen thee. Dat is niet zomaar, daar zit een heel idee achter.
Een blik achter de schermen, deel 2
door info 04 apr., 2024
Ik neem je even mee in een kijkje achter de schermen. Op dit moment houden we ons op de achtergrond nog maar met één belangrijk ding bezig...
Rots en Water training Nijmegen
door info 28 mrt., 2024
Gaat je kind de basisschool verlaten en het avontuur van de middelbare school aan? Dan wil je dat het dat hij of zij weerbaar is en niet aan angst en onzekerheid ten onder gaat.
Vierdaagse slaapplaats 2024
door info 15 mrt., 2024
Ben je op zoek naar de ideale slaapplaats tijdens de Nijmeegse Vierdaagse van 2024? Zoek niet verder! Lees hier wat we je allemaal bieden en hoe gelukkig je daarvan zal worden.
Ruimte huren Nijmegen
door info 28 feb., 2024
Wist je dat onze ruimtes ook te huur zijn voor workshops, trainingen en andere beweegvormen?
Dansen bij Michi
door info 21 feb., 2024
Wist je al dat je ook kunt dansen bij Michi? Twee van onze huurders bieden dans aan en wij geven ze even een podiumpje!
Water element binnen Yin Yoga Nijmegen
door info 14 feb., 2024
Het yoga thema van deze maand is het Water element. We zoomen even in op de yin yoga om dit element verder uit te diepen.
achter de schermen
door info 12 jan., 2024
Wil je weten wat ons zoal bezighoudt bij het runnen van Trainingscentrum Michi? Lees hier over een kleine greep uit alle dingen die we doen.
Samen sporten Trainingscentrum Michi
door info 12 jan., 2024
Het laatste dat wij willen zijn is een anonieme 'sportschool'. De kracht van persoonlijk contact en groepsgevoel bij betekenisvolle bewegingsvormen is waar wij voor staan. Lees hier waarom.
Meer posts
Share by: