Een blik achter de schermen, deel 1

info • jan. 12, 2024
Suze-Nanne Hermsen Trainingscentrum Michi

Suze-Nanne

Een blik achter de schermen

Eens per maand ga ik zitten om een aantal blog’s te schrijven. Ik kreeg de tip om eens een blog te schrijven over wat we achter de schermen eigenlijk allemaal doen. Het is een onmogelijke taak (en best oninteressant) om nou een lijst te gaan maken met wat we allemaal doen, maar een kleine greep uit de leuke dingen die ons nu bezighoudt is wel eens leuk. 

Trainingscentrum Michi is gestart als eenmanszaak van Niek, later werd dat een VOF met mijzelf als partner en inmiddels hebben we aardig wat personeel en docenten die voor ons werken. Om die trein, die inmiddels in volle vaart rijdt, op de rails te houden én controle te houden over waar die trein heenrijdt hebben Niek en ik sinds enige tijd af en toe gesprekken met een bedrijfscoach. Een gepensioneerde ondernemer die het leuk vindt om zijn kennis en kunde in te zetten in de vorm van hulp bij andere ondernemers. Tijdens deze gesprekken gaat het om diverse dingen, zoals opnieuw een overzicht maken van allerlei aspecten van ons bedrijf. Iets wat we jaren geleden gemaakt hebben, maar wat (door het opnieuw te maken) weer nieuwe inzichten geeft in waar de aandacht uit naar zou moeten gaan. Daarnaast weet hij als geen ander hoe belangrijk de balans met thuis is en geeft tips en adviezen over hoe dit goed te regelen. Niek en ik zijn beide ideeën-fabrieken. Zet de knop aan en er komen eindeloos veel leuke en goede, niet altijd haalbare of juist getimede, ideeën uitrollen. Het is onhandig om hier continu iets mee te moeten, daar hebben we bovendien helemaal geen tijd voor. Daarom worden al die ideeën nu opgeslagen en eens in de zoveel tijd gaan we er samen voor zitten en lopen we ze allemaal langs. Ze worden dan ofwel weggestreept, op de langere baan gezet of direct geïmplementeerd. Die momenten zijn misschien wel de leukste van het zijn van zelfstandig ondernemer. Zo krijgen we een centrum met alleen maar leuke dingen! 
yogales met introducee

Iets anders waar ik druk mee ben is het verwerken van de aanmeldingen voor de Vierdaagse van 2024. Al in september zijn we begonnen met het maken van de begroting en hadden we het menu wat de wandelaars gaan eten al in huis. Vanaf november konden de wandelaars die al eerder bij ons hebben geslapen zich al aanmelden en vanaf nu is ook onze plaatsing op Vierdaagsebed online en kunnen anderen zich ook aanmelden. We hebben plek voor 50 wandelaars, die zullen slapen in de Dojo, Multiruimte en Zolder. Het is de drukste maar ook één van de allerleukste weken van het jaar. Op de opbouw-dag worden 50 gehuurde bedden en matrassen naar binnen gedragen en worden alle bedden opgemaakt. Iedere wandelaar krijgt een welkomstpakket (vooraf met zorg samengestelde en bedrukte producten), iedere avond een heerlijk driegangen diner van onze cateraar en iedere ochtend heel heel vroeg een ontbijtbuffet. Ik ben momenteel bezig met de personele bezetting, die ieder jaar weer een uitdaging is. Maar ieder jaar hebben we weer een ontzettend leuke groep jongelui die ons het klokje rond helpen in de gezelligste week van het jaar.  


Het blijft leuk om te zien hoe dingen die je bedenkt in de praktijk ook écht aanslaan. We genieten daar echt van. We vinden het belangrijk om samen in controle te blijven van die trein die in volle vaart doorgaat. En soms draaien we rechtsaf, soms links en soms trekken we even aan de rem. Maar wij blijven met een grote lach op ons gezicht, met het hele gezin, voorop die trein staan. 


Lieve groet,

Suze-Nanne

Vierdaagse 2024
bi+ gespreksgroep Nijmegen
door info 18 apr., 2024
Eline begeleidt een Bi+ gespreksgroep vanuit Trainingscentrum Michi. Hier lees je haar beweegredenen en wat je kunt verwachten tijdens de bijeenkomsten.
Thee drinken na yogales Nijmegen
door info 11 apr., 2024
Na de lessen yoga in Nijmegen drinken we samen thee. Dat is niet zomaar, daar zit een heel idee achter.
Een blik achter de schermen, deel 2
door info 04 apr., 2024
Ik neem je even mee in een kijkje achter de schermen. Op dit moment houden we ons op de achtergrond nog maar met één belangrijk ding bezig...
Rots en Water training Nijmegen
door info 28 mrt., 2024
Gaat je kind de basisschool verlaten en het avontuur van de middelbare school aan? Dan wil je dat het dat hij of zij weerbaar is en niet aan angst en onzekerheid ten onder gaat.
Yoga nijmegen
door info 21 mrt., 2024
De afgelopen tijd zijn er een aantal nieuwe yoga groepen gestart. Nieuwsgierig? Lees hier meer over de nieuwe groepen en hun inhoud.
Vierdaagse slaapplaats 2024
door info 15 mrt., 2024
Ben je op zoek naar de ideale slaapplaats tijdens de Nijmeegse Vierdaagse van 2024? Zoek niet verder! Lees hier wat we je allemaal bieden en hoe gelukkig je daarvan zal worden.
Ruimte huren Nijmegen
door info 28 feb., 2024
Wist je dat onze ruimtes ook te huur zijn voor workshops, trainingen en andere beweegvormen?
Dansen bij Michi
door info 21 feb., 2024
Wist je al dat je ook kunt dansen bij Michi? Twee van onze huurders bieden dans aan en wij geven ze even een podiumpje!
Water element binnen Yin Yoga Nijmegen
door info 14 feb., 2024
Het yoga thema van deze maand is het Water element. We zoomen even in op de yin yoga om dit element verder uit te diepen.
Samen sporten Trainingscentrum Michi
door info 12 jan., 2024
Het laatste dat wij willen zijn is een anonieme 'sportschool'. De kracht van persoonlijk contact en groepsgevoel bij betekenisvolle bewegingsvormen is waar wij voor staan. Lees hier waarom.
Meer posts
Share by: