Ook bij Trainingscentrum Michi!

Lichamelijke en geestelijke ontwikkeling, plezier maken en ontmoeten

Het is mogelijk om bij Trainingscentrum Michi een ruimte te huren en een eigen activiteit te ontplooien. Het mooiste is natuurlijk als je op jouw manier aan kunt sluiten bij onze missie! Onderstaande mensen gingen je al voor.

Kundalini yoga

Vanuit de traditionele yoga-beoefening wordt Kundalini Yoga gekenmerkt door de dynamische lichaamsoefeningen en de vele adem-en meditatietechnieken.
Deze vorm van Yoga heeft een reinigende en versterkende werking op lichaam en geest. De oefeningen helpen je bewust te worden van je fysieke, mentale en emotionele gesteldheid en beïnvloeden deze positief. Je leert beter te ademen en komt tot een diepere ontspanning.

Iedere les duurt 75 minuten en bestaat uit opwarm oefeningen,  een set of kriya met een specifiek thema, een diepe ontspanning en afsluitende meditatie.

Yoga is voor mannen en vrouwen, van iedere leeftijd, in elke conditie en lichamelijke gesteldheid.

Kundalini yoga wordt gegeven door Jacqueline Verschuur op donderdagavond van 19.00u tot 20.15u.
Meer informatie vind je op atmosfeer.net, of bel met 06-36057919 of mail naar hmk-verschuur@planet.nl.

Tai Chi Chuan

De oude Chinese bewegingskunst Tai Chi Chuan heeft zijn oorsprong in het taoïsme, de traditionele Chinese geneeskunde en de vechtkunst. Volgens de legende liet de taoïstische monnik Chang San-feng (12de eeuw) ze samensmelten tot een ‘zachte vechtkunst’.

In de Tai Chi-vorm leren we ons lichaam op een natuurlijke wijze te bewegen. Door een open en ontspannen lichaamshouding ontstaat een vrije stroom van vitale energie in het lichaam en ons zelfherstellend vermogen wordt aangesproken. Deze manier van bewegen is mild en zeer toegankelijk voor een grote groep mensen. Tai chi beoefenaars verbinden zich met elkaar in deze ontdekkingstocht, zonder enig voorbehoud over herkomst, religie, leeftijd of geaardheid.
In elke les (75 minuten) staan drie oefeningen centraal: (1) taoïstische meditatie & zelfmassage, (2) qigong en (3) het stapsgewijs leren van de Tai Chi-vorm. Alle oefeningen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en helpen ons bij het begrijpen van de levensenergie ‘qi’.

Bij Trainingscentrum Michi kun je op vrijdagochtend en donderdagavond terecht voor lessen in Tai Chi Chuan. Er starten regelmatig nieuwe beginnersgroepen

Docent is Jan Willem Bot. Zijn school is onderdeel van de International Tai Chi Chuan Association. Voor informatie en aanmelden zie https://www.itcca.nl/nijmegen. Direct contact? Bel 06 5568 4774 of mail naar janwillem.bot@gmail.com.

Hardloopvereniging MIEP

Lopen is leuk en gezond. Het is heerlijk om te bewegen in de buitenlucht. Lopen werkt goed tegen stress en het draagt bij aan een verbetering van de conditie. Er is weinig voor nodig: je trekt de juiste outfit aan en stapt naar buiten om te vertrekken.

Al jaren wordt er door de Nijmeegse Roadrunners MIEP (Met Inzet En Plezier) gelopen in de omgeving van de Staddijk. In de zomer vooral in de Hatertse Vennen en in de winter in en om Dukenburg. Er wordt getraind op maandag- en donderdagavond vanaf 19.00 uur en de training duurt ongeveer een uur. Start- en stoppunt is Trainingscentrum Michi.

Het recreatieve lopen in clubverband staat voorop. Er zijn groepen voor hardlopen op verschillende niveaus en er is een groep voor Nordic Walking.

Meer informatie is te vinden op de website: www.mieproadrunners.nl.
Aanmelden kan via de website.

Coach en mediator Bernadette Boerlage

Integriteit, geduld en bevlogenheid. Deze woorden zijn coach en mediator Bernadette Boerlage op het lijf geschreven. Bernadette is al jaren een betrouwbare partner van uiteenlopende bedrijven en overheden. Niet alleen op het gebied van coaching en mediation, maar ook als organisatieadviseur en vertrouwenspersoon staat zij organisaties bij. Daarnaast is zij als counselor een klankbord voor leidinggevenden, werknemers of ondernemers.

Bernadette met name actief in de regio Arnhem, Nijmegen, Oss en ’s Hertogenbosch. De coachings- en mediationpraktijk staat voor een pragmatische en doelgerichte aanpak. ‘De focus ligt altijd op het behalen van structureel resultaat’, verklaart Bernadette. ‘Tijdens mijn coachings- en mediationsessies ga ik uit van gezonde mensen die worstelen met een tijdelijk probleem waarbij ik ze kan helpen. Die uiteindelijke oplossing moet voor alle betrokken partijen aanvaardbaar zijn.’

Wilt u meer weten over de aanpak van de coachings- en mediationpraktijk? Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Tel: 06-27001753 of per mail: info@bbcc.nl

Yoga voor mensen met NAH

Mijn naam is Marieke Awater. Naast yogadocent ben ik persoonlijk begeleider voor mensen met NAH.

Een yogales ziet er als volgt uit:

* aandacht voor de ademhaling,
* een aantal houdingen en ter afsluiting
*een geleide meditatie of volledige ontspanningsoefening.

De lessen worden gegeven op een mat. Hiervoor is het wenselijk dat je zelfstandig kunt gaan zitten of liggen. Er kan eventueel gebruik gemaakt worden van een stoel.

Lestijden op vrijdagochtend:                                                          Altijd een gratis proefles
Van 9:30 tot 10:30 uur                                                                     Daarna zijn de lessen €30 per maand
Van 11:00 tot 12:00 uur

Neem contact op met Marieke:
tel.nr. 0644476656 of mail naar
marieke@nahyoga.nl
www.nahyoga.nl