Ook bij Trainingscentrum Michi!

Lichamelijke en geestelijke ontwikkeling, plezier maken en ontmoeten

Het is mogelijk om bij Trainingscentrum Michi een ruimte te huren en een eigen activiteit te ontplooien. Het mooiste is natuurlijk als je op jouw manier aan kunt sluiten bij onze missie! Onderstaande mensen gingen je al voor.

Kundalini yoga

Vanuit de traditionele yoga-beoefening wordt Kundalini Yoga gekenmerkt door de dynamische lichaamsoefeningen en de vele adem-en meditatietechnieken.
Deze vorm van Yoga heeft een reinigende en versterkende werking op lichaam en geest. De oefeningen helpen je bewust te worden van je fysieke, mentale en emotionele gesteldheid en beïnvloeden deze positief. Je leert beter te ademen en komt tot een diepere ontspanning.

Iedere les duurt 75 minuten en bestaat uit opwarm oefeningen,  een set of kriya met een specifiek thema, een diepe ontspanning en afsluitende meditatie.

Yoga is voor mannen en vrouwen, van iedere leeftijd, in elke conditie en lichamelijke gesteldheid.

Kundalini yoga wordt gegeven door Jacqueline Verschuur op donderdagavond van 19.00u tot 20.15u.
Meer informatie vind je op atmosfeer.net, of bel met 06-36057919 of mail naar hmk-verschuur@planet.nl.

Tai Chi Chuan

De oude Chinese bewegingskunst Tai Chi Chuan heeft zijn oorsprong in het taoïsme, de traditionele Chinese geneeskunde en de vechtkunst. Volgens de legende liet de taoïstische monnik Chang San-feng (12de eeuw) ze samensmelten tot een ‘zachte vechtkunst’.

In de Tai Chi-vorm leren we ons lichaam op een natuurlijke wijze te bewegen. Door een open en ontspannen lichaamshouding ontstaat een vrije stroom van vitale energie in het lichaam en ons zelfherstellend vermogen wordt aangesproken. Deze manier van bewegen is mild en zeer toegankelijk voor een grote groep mensen. Tai chi beoefenaars verbinden zich met elkaar in deze ontdekkingstocht, zonder enig voorbehoud over herkomst, religie, leeftijd of geaardheid.
In elke les (75 minuten) staan drie oefeningen centraal: (1) taoïstische meditatie & zelfmassage, (2) qigong en (3) het stapsgewijs leren van de Tai Chi-vorm. Alle oefeningen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en helpen ons bij het begrijpen van de levensenergie ‘qi’.

De lessen in Tai Chi Chuan bij Trainingscentrum Michi starten met gratis proeflessen op vrijdag 7, 14 en 21 december van 09:30 tot 10:45 uur. In januari 2019 start een nieuwe beginnerscursus op de vrijdagochtend.

Docent is Jan Willem Bot. Zijn school is onderdeel van de International Tai Chi Chuan Association. Voor informatie en aanmelden zie https://www.itcca.nl/nijmegen. Direct contact? Bel 06 5568 4774 of mail naar janwillem.bot@gmail.com.

Hardloopvereniging MIEP

Lopen is leuk en gezond. Het is heerlijk om te bewegen in de buitenlucht. Lopen werkt goed tegen stress en het draagt bij aan een verbetering van de conditie. Er is weinig voor nodig: je trekt de juiste outfit aan en stapt naar buiten om te vertrekken.

Al jaren wordt er door de Nijmeegse Roadrunners MIEP (Met Inzet En Plezier) gelopen in de omgeving van de Staddijk. In de zomer vooral in de Hatertse Vennen en in de winter in en om Dukenburg. Er wordt getraind op maandag- en donderdagavond vanaf 19.00 uur en de training duurt ongeveer een uur. Start- en stoppunt is Trainingscentrum Michi.

Het recreatieve lopen in clubverband staat voorop. Er zijn groepen voor hardlopen op verschillende niveaus en er is een groep voor Nordic Walking.

Meer informatie is te vinden op de website: www.mieproadrunners.nl.
Aanmelden kan via de website.