Ook bij Trainingscentrum Michi!

Lichamelijke en geestelijke ontwikkeling, plezier maken en ontmoeten

Het is mogelijk om bij Trainingscentrum Michi een ruimte te huren en een eigen activiteit te ontplooien. Het mooiste is natuurlijk als je op jouw manier aan kunt sluiten bij onze missie! Onderstaande mensen gingen je al voor.

Tai Chi Chuan

De oude Chinese bewegingskunst Tai Chi Chuan heeft zijn oorsprong in het taoïsme, de traditionele Chinese geneeskunde en de vechtkunst. Volgens de legende liet de taoïstische monnik Chang San-feng (12de eeuw) ze samensmelten tot een ‘zachte vechtkunst’.

In de Tai Chi-vorm leren we ons lichaam op een natuurlijke wijze te bewegen. Door een open en ontspannen lichaamshouding ontstaat een vrije stroom van vitale energie in het lichaam en ons zelfherstellend vermogen wordt aangesproken. Deze manier van bewegen is mild en zeer toegankelijk voor een grote groep mensen. Tai chi beoefenaars verbinden zich met elkaar in deze ontdekkingstocht, zonder enig voorbehoud over herkomst, religie, leeftijd of geaardheid.
In elke les (75 minuten) staan drie oefeningen centraal: (1) taoïstische meditatie & zelfmassage, (2) qigong en (3) het stapsgewijs leren van de Tai Chi-vorm. Alle oefeningen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en helpen ons bij het begrijpen van de levensenergie ‘qi’.

Bij Trainingscentrum Michi kun je op vrijdagochtend en donderdagavond terecht voor lessen in Tai Chi Chuan. Er starten regelmatig nieuwe beginnersgroepen

Docent is Jan Willem Bot. Zijn school is onderdeel van de International Tai Chi Chuan Association. Voor informatie en aanmelden zie https://www.itcca.nl/nijmegen. Direct contact? Bel 06 5568 4774 of mail naar janwillem.bot@gmail.com.

Hardloopvereniging MIEP

Lopen is leuk en gezond. Het is heerlijk om te bewegen in de buitenlucht. Lopen werkt goed tegen stress en het draagt bij aan een verbetering van de conditie. Er is weinig voor nodig: je trekt de juiste outfit aan en stapt naar buiten om te vertrekken.

Al jaren wordt er door de Nijmeegse Roadrunners MIEP (Met Inzet En Plezier) gelopen in de omgeving van de Staddijk. In de zomer vooral in de Hatertse Vennen en in de winter in en om Dukenburg. Er wordt getraind op maandag- en donderdagavond vanaf 19.00 uur en de training duurt ongeveer een uur. Start- en stoppunt is Trainingscentrum Michi.

Het recreatieve lopen in clubverband staat voorop. Er zijn groepen voor hardlopen op verschillende niveaus en er is een groep voor Nordic Walking.

Meer informatie is te vinden op de website: www.mieproadrunners.nl.
Aanmelden kan via de website.

Coach en mediator Bernadette Boerlage

Integriteit, geduld en bevlogenheid. Deze woorden zijn coach en mediator Bernadette Boerlage op het lijf geschreven. Bernadette is al jaren een betrouwbare partner van uiteenlopende bedrijven en overheden. Niet alleen op het gebied van coaching en mediation, maar ook als organisatieadviseur en vertrouwenspersoon staat zij organisaties bij. Daarnaast is zij als counselor een klankbord voor leidinggevenden, werknemers of ondernemers.

Bernadette met name actief in de regio Arnhem, Nijmegen, Oss en ’s Hertogenbosch. De coachings- en mediationpraktijk staat voor een pragmatische en doelgerichte aanpak. ‘De focus ligt altijd op het behalen van structureel resultaat’, verklaart Bernadette. ‘Tijdens mijn coachings- en mediationsessies ga ik uit van gezonde mensen die worstelen met een tijdelijk probleem waarbij ik ze kan helpen. Die uiteindelijke oplossing moet voor alle betrokken partijen aanvaardbaar zijn.’

Wilt u meer weten over de aanpak van de coachings- en mediationpraktijk? Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Tel: 06-27001753 of per mail: info@bbcc.nl

Yoga voor mensen met NAH

Mijn naam is Marieke Awater. Naast yogadocent ben ik persoonlijk begeleider voor mensen met NAH.

Een yogales ziet er als volgt uit:

* aandacht voor de ademhaling,
* een aantal houdingen en ter afsluiting
*een geleide meditatie of volledige ontspanningsoefening.

De lessen worden gegeven op een mat. Hiervoor is het wenselijk dat je zelfstandig kunt gaan zitten of liggen. Er kan eventueel gebruik gemaakt worden van een stoel.

Lestijden op vrijdagochtend:                                                          Altijd een gratis proefles
Van 9:30 tot 10:30 uur                                                                     Daarna zijn de lessen €30 per maand
Van 11:00 tot 12:00 uur

Neem contact op met Marieke:
tel.nr. 0644476656 of mail naar
marieke@nahyoga.nl 
www.nahyoga.nl

Ju-Ki Weerbaarheidstraining

Vergroot je fysieke en mentale weerbaarheid! Dan wordt het leven wat makkelijker.

Wil je krachtiger in het leven staan? Ben je snel uit balans? Sta je er thuis alleen voor? Wil je stoppen met iedereen te pleasen? Wil je je eigen koers bepalen? Voorkomen dat je overbelast raakt? Ben je er helemaal klaar mee dat anderen over je heen lopen? Wil je beter opgeladen zijn dan je telefoon? Je grenzen beter voelen en duidelijker aangeven?

De Ju-Ki weerbaarheidstraining gaat je inzicht en handvatten geven om je fysiek en mentaal sterker te maken. Verdriet, pijn en frustratie horen bij het leven. Als je je veerkracht kan vergroten, kun je hier makkelijker mee omgaan. Sta je open voor deze persoonlijke groei? Kom trainen en ontdek je kracht én je rust!

De doelstellingen van de Ju-Ki weerbaarheidstraining zijn onder andere:

  • Bewustwording van je eigen lichaam, houding, emoties en reactiepatronen.
  • Je sterk voelen in je eigen lichaam, mogen en durven vertrouwen in jezelf en je eigen  kracht.
  • Je kracht voelen, ervaren en die vanuit rust richting geven.
  • Ervaren dat je sterk bent en deze kracht leren omzetten in acties.
  • Het gebruik van mentale kracht verbonden met innerlijke kracht.
  • Omgaan met spannende situaties zonder het contact met jezelf te verliezen.

De Ju-ki weerbaarheidstraining is voor mannen en vrouwen. Er zijn jongeren, vrouwen en volwassen (gemengde) groepen.
In sportieve kleding en op blote voeten trainen we solo en in tweetallen. Ongeveer 70% van de les verloopt volgens de Rots en Water methodiek en de overige 30% bestaat uit ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken, yoga en aikido.

Lees meer over het hoe en waarom van Ju-Ki op: www.ju-ki.nl.

Direct contact? Bel of app naar Tineke: 06-45624488 of mail: tineke@ju-ki.nl

Wat is jouw verhaal? Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!