Belang van Rots en Water training voor 10-12 jarigen

info • mrt. 28, 2024
Suze-Nanne Hermsen Trainingscentrum Michi

Suze-Nanne

Belang van Rots en Water training voor 10-12 jarigen

In de steeds complexer wordende wereld van vandaag worden kinderen geconfronteerd met een breed scala aan uitdagingen en stressoren. Voor kinderen tussen de leeftijd van 10 en 12 jaar is het ontwikkelen van weerbaarheid van vitaal belang voor hun emotionele, sociale en fysieke welzijn. Een benadering die steeds meer erkenning krijgt voor het bevorderen van weerbaarheid bij kinderen in deze leeftijdsgroep is de Rots en Water weerbaarheidstraining.
In een periode waarin kinderen de basisschool achter zich gaan laten en het nieuwe grote avontuur van de middelbare school aangaan, is weerbaarheid een zeer welkome eigenschap. Ineens ben je niet meer de oudste op een plek die van binnen en buiten kent. Ineens ben je de jongste op een nieuwe plek waar je nog moet leren hoe het leven daar werkt. Dat is bij uitstek de situatie waarin je hoopt dat je kind sterk in zijn of haar schoenen staat en het avontuur aangaat in plaats van zich laat overweldigen door angst en onzekerheid. 
Rots en Water is een psychofysieke training die elementen van zelfverdediging combineert met mentale en sociale vaardigheden. Het programma richt zich op het ontwikkelen van zelfbeheersing, zelfbewustzijn, zelfreflectie en empathie bij kinderen. Door middel van fysieke oefeningen en groepsactiviteiten leren kinderen hun eigen kracht te herkennen (Rots) en tegelijkertijd flexibiliteit en verbinding met anderen te ontwikkelen (Water).
yogales met introducee

Een van de belangrijkste voordelen van Rots en Water training voor kinderen tussen 10 en 12 jaar is het bevorderen van zelfvertrouwen. In deze cruciale periode van ontwikkeling ervaren veel kinderen onzekerheid over zichzelf en hun capaciteiten. Door middel van fysieke oefeningen leren ze hun eigen kracht te voelen en te vertrouwen op hun vermogen om met uitdagingen om te gaan. Dit versterkte zelfvertrouwen draagt bij aan een positiever zelfbeeld en een grotere bereidheid om nieuwe situaties aan te pakken.

Daarnaast leert Rots en Water kinderen belangrijke sociale vaardigheden, zoals communicatie, samenwerking en conflictoplossing. Door middel van rollenspellen en groepsactiviteiten leren kinderen effectieve communicatiestrategieën en leren ze hoe ze respectvol kunnen omgaan met anderen, zelfs in conflictsituaties. Deze sociale vaardigheden zijn essentieel voor het opbouwen van gezonde relaties en het verminderen van pestgedrag.

Een ander belangrijk aspect van Rots en Water is het bevorderen van emotionele regulatie bij kinderen. Tijdens de training leren kinderen omgaan met hun emoties en leren ze technieken om stress en angst te verminderen. Door middel van ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken leren kinderen hoe ze kalm kunnen blijven in uitdagende situaties en hoe ze hun emoties constructief kunnen uiten.

Bovendien draagt Rots en Water bij aan de ontwikkeling van zelfbeheersing en impulscontrole bij kinderen. Door middel van fysieke oefeningen leren kinderen hun lichaam te beheersen en te reageren op een manier die respectvol en niet-agressief is. Dit helpt hen om conflicten op een vreedzame manier op te lossen en impulsieve reacties te vermijden.

Kortom, Rots en Water weerbaarheidstraining biedt een holistische benadering van de ontwikkeling van weerbaarheid bij kinderen tussen 10 en 12 jaar. Door middel van fysieke, mentale en sociale oefeningen leren kinderen belangrijke vaardigheden die hen helpen om zelfverzekerd, sociaal vaardig en emotioneel veerkrachtig te worden. Met deze sterke basis zijn ze beter voorbereid om de uitdagingen van het leven aan te gaan en te gedijen in een steeds veranderende wereld.

Rots en Water training Nijmegen
bi+ gespreksgroep Nijmegen
door info 18 apr., 2024
Eline begeleidt een Bi+ gespreksgroep vanuit Trainingscentrum Michi. Hier lees je haar beweegredenen en wat je kunt verwachten tijdens de bijeenkomsten.
Thee drinken na yogales Nijmegen
door info 11 apr., 2024
Na de lessen yoga in Nijmegen drinken we samen thee. Dat is niet zomaar, daar zit een heel idee achter.
Een blik achter de schermen, deel 2
door info 04 apr., 2024
Ik neem je even mee in een kijkje achter de schermen. Op dit moment houden we ons op de achtergrond nog maar met één belangrijk ding bezig...
Yoga nijmegen
door info 21 mrt., 2024
De afgelopen tijd zijn er een aantal nieuwe yoga groepen gestart. Nieuwsgierig? Lees hier meer over de nieuwe groepen en hun inhoud.
Vierdaagse slaapplaats 2024
door info 15 mrt., 2024
Ben je op zoek naar de ideale slaapplaats tijdens de Nijmeegse Vierdaagse van 2024? Zoek niet verder! Lees hier wat we je allemaal bieden en hoe gelukkig je daarvan zal worden.
Ruimte huren Nijmegen
door info 28 feb., 2024
Wist je dat onze ruimtes ook te huur zijn voor workshops, trainingen en andere beweegvormen?
Dansen bij Michi
door info 21 feb., 2024
Wist je al dat je ook kunt dansen bij Michi? Twee van onze huurders bieden dans aan en wij geven ze even een podiumpje!
Water element binnen Yin Yoga Nijmegen
door info 14 feb., 2024
Het yoga thema van deze maand is het Water element. We zoomen even in op de yin yoga om dit element verder uit te diepen.
achter de schermen
door info 12 jan., 2024
Wil je weten wat ons zoal bezighoudt bij het runnen van Trainingscentrum Michi? Lees hier over een kleine greep uit alle dingen die we doen.
Samen sporten Trainingscentrum Michi
door info 12 jan., 2024
Het laatste dat wij willen zijn is een anonieme 'sportschool'. De kracht van persoonlijk contact en groepsgevoel bij betekenisvolle bewegingsvormen is waar wij voor staan. Lees hier waarom.
Meer posts
Share by: